maanantai 3. joulukuuta 2012

Laos 25.11 -

Don Det


Seuraa erikoislähetys viikon saarivierailusta.

Aamusta taas nämä normikuviot joita tässä ei nyt jakseta sen enempää kertailla.
Rajalle muutaman mutkan ja montun kautta, liput ja laput pöytään, hetken odottelun jälkeen oltiin kävelty rajapuomien ali vieraan vallan alueelle. Paikallinen bussi alle ja suunnaksi Don Det saari aivan rajan tuntumasta. Rantaan saavuttiinkin melko pian jossa auto vaihtui veneeseen. Siitä sitten pitkäperällä päämäärään. Pikainen silmäys saaren karttaan, nokka kohti pohjoisrantaa ja majotuksen hakuun. Muutama kierrettiin ja kaikissa tarjolla yhtä isoa sänkyä johon emme vieläkään olleet kovin innokkaita. Hetken tallattuamme alkoi olla hinnat sitäluokkaa että niukalla budjetilla alkumatkan mentyämme päätimme ottaa molemmille omat, 2€ maksavat bungalowit aivan Mekong-joen rannasta. Hammockit roikkumaan, pieni testaus ja klassinen, kylille siis ilmiö.

Silmä tarkkana kohti rantaa, johon hetki sitten saavuimme. Aivan rannan tuntumassa olikin mukavan näkoinen Reggae-baari jossa päätimme käydä katsastamassa menot... ja siitähän tulikin sitten tukikohtamme koko viikon ajaksi. Syy tähän ei suinkaan ole monen kuvittelemat halvat hinnat, vaan reippaat tervetuloa toivotukset omistajan sekä hänen kiireapulaisten, parin turkulaisveijarin jotka ristimme melko välittömästi meidän kesken Pertsaksi ja Kiluksi. Nämä todelliset arjen sankarit, sekä monet muut mukavat matkaajat mm Johanna, Eeva, Riku, Ville, Mikko, Jonnu, Katri, Hansu ja ketä siinä porukoissa nyt pyörikään tekivät tästä viikosta unohtumattoman.

Päivät saarella kuluivat sanan varsinaisessa merkityksessä omalla painollaan. Aamusta nukuttiin, aamupäivällä siirryttiin riippumattoihin, välillä joku saattoi jopa käydä syömässä jos kiireiltänsä ehti. Iltasella sitten olikin palaverin paikka Reggae-baarissa, jossa muuten muuan Madventures kävi kuvaamassa jakson ja rakensivat siinä samalla baarin terassille uimahyppypaikan, joka on edelleen paikallaan ja kohtuu kovassa käytössä olikin. Yön (ei se bändi!!) saapuessa ja Reggaen sulkiessa ovensa, siirryimmekin JOKA yö pykälän verran rantaa kohti, 4000 Island ravintolaan josta myös poikkeuksetta vielä pykälä rantaa kohti, eli rannalle johon kokoontuikin ilta toisensa jälkeen kaiken maan kulkijaa ja haaveilijaa, kaikki yhtä kiireisiä. Siinä sitten tulilla istuttiin, välillä uitiin ja jotkut kaikkensa päivän aikana antaneet jopa nukkuivat sulassa sovussa aina aamun tunneille saakka.

Päivät vaihtuivat, tuttu kiireinen rytmi päällä istuttiin, maattiin, paitsi tietty Pertsa ja Kilu, jotka virkansa puolesta olivat ajoittain niinkin kiireisiä että tuskin ehtivät istumaan....joopajoo!! Välillä toki jos veijarit tauon saivat, kävivät he avuliaasti palvelemassa vieraitaan ja kertomalla hurjia tarinoita mm sandaalin kokosesta torakasta joka hyökkäsi repusta sähisten ja hampaita näyttäen.

Eräänä kauniina päivänä jopa vuokrasimme polkupyörät, joilla sitten hyvin leppoisaan tahtiin polkaisimme naapuri saarelle ihastelemaan jotain vesiputouksia ja rantaa. Koko ihasteluun meni noin 32 minuuttia, jonka jälkeen nautimmekin lähimmässä ravintolassa hieman virvokkeita. Paluumatka takaisin menikin erittäin leppoisissa tunnelmissa. Sanomattakin selvää, että tämän urheilusuorituksen jälkeen menikin pari päivää ihan vaan levätessä. Tubeiluakin suunnittelimme koko viikon, mutta ei me sit keretty. Kiire on kiire!

Päivä päivältä tuttu väki väheni kuka mihinkin suuntaan. Aika oli siis meidänkin ruveta suunnittelemaan lähtöä saarelta. Itse suunnitteluun meni 3 päivää, mutta saimme kuitenkin aikaiseksi hommattua vene ja bussiliput Pakseen. Paksesta matka jatkui tilavin sängyin varustetulla yöbussilla kohti Laosin pääkaupunkia Vientianea. Täältä matka jatkuu ylöspäin Vang Viengiin, jossa meillä on ainoastaan tarkoitus hieman rentoutua ja tubeilla. Jännä nähdä onnistutaanko tällä kertaa. Siis tubeilussa, rentoutumista on jo hieman harjoiteltu.
Eli tiivistettynä viikko, rentoa ja kiireetöntä oloa. Todellinen riippumattoloma.

Syy, miksi tämä on erikoislähetys on se, että aika lailla näillä jutun julkaisun hetkillä tulee kuluneeksi tasan 3 kuukautta siitä kun starttasimme tälle retkelle.


3 KUUKAUDEN TOPIT JA FLOPIT

Miika,

Top 3
3. Ollaan ehjinä ja matka voi jatkua
2. Don Det, kaikkineen
1. Island Peak

Flop 3
3. Kiinan juhlat ja sinne jumittuminen
2. Irkutsk, sotkua, pölyä ja kaaosta.
1. Bangkokin rahavarkaus

Tommi,

Top 3
3. Koko reissu ja reissulla tavatut ihmiset
2. Don Det
1. Island Peak

Flop 3
3. Ei löydy kolmatta floppia. Kaikki on ollut kokemisen arvoista.
2. Chitwanin kansallispuistoon hommattu valmismatka
1. Varkauden kohteeksi joutuminen (oma syy)

Kiitokset jälleen kerran mielenkiinnosta.

PS. Puu Ukko on todellakin kadonnut, toivomme hänelle vilpittömästi kaikkea hyvää matkan varrelle missä ikinä hän liikkuukaan. Ikävä on kova.








                                                          Rankkaa toi fillarointi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti