tiistai 4. syyskuuta 2012


HYVÄT YSTÄVÄT JA ETENKIN TOVERIT

Homman nimihän on se että nyt on retki polkaistu käyntiin.

Kiitokset etukäteen halustanne seurata Tommin (Mr.T), Miikan (Mr.M) ja Puu Ukon (pelkkä P) matkan kulkua kohti tuntematonta...

Olosuhteista ja muista meistä riippumattomista syistä johtuen mitään 24/7 nonstoppiraporttia emme kykene toimittamaan, mutta aina kun tilaisuus tulee, olemme kanavalla, pysykää mukana, nyt se alkaa!!!

 

3.9 - 4.9.2012

Helsinki - Mockba

Mahorkka, pitkät kiskot, päin persettä autoilu ja halpa nortti on täällä muotia. Julkisivuremontit, ystävällinen palvelu ja englannin kieli ei. Se on Moskova. Eilen kolisuteltiin tänne rakkaan naapurimme pääkaupunkiin. Ja todellakin kolisuttelimme. Junamatka oli niin epätasainen, että minä (Tommi) onnistuin unissani puremaan alahuulen auki. Reissu alkoi maanantaina 3.9.2012 klo 17.52. Siitä matka taittui Lahden, Kouvolan ja Vainikkalan kautta Viipuriin. Vainikkalasta Viipuriin on matkaa ehkä noin 100 metriä, mutta aikaa tähän siirtymiseen meni reipas kaksi tuntia. Kiittäkäämme tästä neuvostoliittolaisten rajahenkilökunnan ripeää toimintaa. No matka kuitenkin jatkui rattoisasti, ravintolavaunun avattua uudelleen ovensa. Munakkaat ja parit kaltsut lättyyn ja Pietarin jälkeen unille. Hyttikavereina oli pari paikallisen väestön edustajaa. Toinen etäisesti ulkonäöltään Putinia muistuttava pelkissä shortseissa, ilman matkatavaroita matkustava veijari sekä hieman rennomman oloinen Pietariin anopilleen tai mummolleen kissanruokaa salakuljettava toveri. Aamulla pirteinä heräsimmekin Moskovan sateiseen aamuun ja lähdimme etsimään hostellia. Rinkka painoi, edellinen ilta hieman painoi, sekä painoi myös se että kumpikaan ei puhu sanaakaan venäjää. Haasteellisen suunnistuksen ja pyörimisen jälkeen kämppä löytyi kuitenkin melko helposti. Ja on se hiano...ainakin 3,6 neliöinen kaksio.

Päivä meni Moskovan nähtävyyksiä ja muuta ihmetellessä kävellen. Kremlit ym. hässäkät ja mitä niitä nyt oli nähty. Pitkiä kiskoja ainakin. Grilliltä pynnet naamariin ja nukkumaan. Matkahan jatkuu seuraavana junalla kohti siperiaa. Matkaa taitetaan 87 tuntia, jonka jälkeen saavumme Irkutsk nimiseen kaupunkiin Baikal-järven huudiloille.

-Mr.T

5 kommenttia:

  1. Hyvä pojat! Mä niin jään seuraamaan teidän seikkailua! Pistäkää parastanne! :D

    /Saara

    VastaaPoista
  2. Hyvää matkaa. Nauttikaa. Täälläkin kytätään tulevia päivityksiä.
    P.s. Mr.M myöhäiset ikääntymis onnittelut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mr.M, tunnetaan nykyään myös nimellä Liemimies, kiittää.

      Poista
  3. Onnea matkaan! Tarkasti kun luin niin jannuilla kului aikaa moskovaan matkatessa rapiat 8 kk. :D

    VastaaPoista